Gomboti cu carne si ciuperci brune

Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Gomboti cu carne si ciuperci brune

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • Ingrediente: pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci brune
  • 2 cepe
  • pentru aluat:
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • cca 400 g faina
  • 2-3 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru sos:
  • 200 ml smantana
  • boia dulce
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.

In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.

Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.

Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.

Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.

Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.

In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.

Servim cald cu sosul de smantana.

Pofta buna!

Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Retete dietetice

Dulceata de visine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Vin de visine
3
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Negresa cu branza si cirese
4
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese