Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.
Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.
In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.
Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.
Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.
Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.
Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.
In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.
Servim cald cu sosul de smantana.
Pofta buna!
Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresIngredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.
Pizza cu trei feluri de brânzăSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii