Pulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte subtire. Se acopera totul
Pulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte subtire. Se acopera totul cu un capac si se lasa pe foc foarte mic, pana se inmoaie bine ceapa in unt. Se amesteca din cand in cand, iar cand carnea incepe sa se rumeneasca, se toarna apa cat sa o acopere, apoi se adauga boia de ardei si sosul de rosii. Se lasa totul la fiert pe foc mic pana cand carnea este fiarta. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul. Se prepara intre timp galustele: se freaca ouale cu untul, se adauga faina, sare si putina apa, pana cand se obtine un aluat moale. Acesta se adauga cu o lingurita in apa care fierbe. Dupa ce galustele au fiert se introduc in vasul cu mancare.
Se serveste calda.
Alte retete culinare:
Chiftele
Placinta de dovleac
Sarmale de post
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetelMamaliga ramasa se taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. Se condimenteaza cu cimbru...
Cuburi de mamaligaSe inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romSe toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....
Bulete de carneVa prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se...
Cornulete cu magiun de prune si nuciDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii