Gulas muresean

Pentru gulas muresean carnea de vita se curata de pielite, se spala si se taie bucati mici. Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, usturoiul si ceapa, se curata, se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ceapa - 150 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • ardei gras - 50 g
  • cartofi - 700 g
  • chimen - 3 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • faina - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • ciuperci conserva - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei iute - 3 g
  • apa - 350 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Pentru gulas muresean carnea de vita se curata de pielite, se spala si se taie bucati mici. Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, usturoiul si ceapa, se curata, se spala. Morcovii si telina se rad prin razatoarea fina. Ardeiul gras si ceapa se taie marunt. Usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece, iar apoi se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras se inabusa in ulei cu putina apa (100 ml), se adauga boia de ardei dulce, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI, carne si restul de apa. Separat, se framanta din faina, oua, sare si 50 ml apa o coca de taitei. Cand sosul incepe sa fiarba, se pune cus-cus-ul format prin rupere cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si

ardei iute.

Gulasul muresean se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Chiftele de cartofi cu dovlecel
3
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez