Gulas muresean

Pentru gulas muresean carnea de vita se curata de pielite, se spala si se taie bucati mici. Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, usturoiul si ceapa, se curata, se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ceapa - 150 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • ardei gras - 50 g
  • cartofi - 700 g
  • chimen - 3 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • faina - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • ciuperci conserva - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei iute - 3 g
  • apa - 350 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Pentru gulas muresean carnea de vita se curata de pielite, se spala si se taie bucati mici. Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, usturoiul si ceapa, se curata, se spala. Morcovii si telina se rad prin razatoarea fina. Ardeiul gras si ceapa se taie marunt. Usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece, iar apoi se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras se inabusa in ulei cu putina apa (100 ml), se adauga boia de ardei dulce, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI, carne si restul de apa. Separat, se framanta din faina, oua, sare si 50 ml apa o coca de taitei. Cand sosul incepe sa fiarba, se pune cus-cus-ul format prin rupere cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si

ardei iute.

Gulasul muresean se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise