Gulas unguresc cu cartofi noi

Gulasul unguresc cu cartofi noi este o mancare usor de pregatit din bucataria ungureasca, o mancare cu cartofi si carne.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gulas unguresc cu cartofi noi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc fara grasime
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 10-12 cartofi noi mai mici
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete.
Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile.
Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute.
Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei.
Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Rosiile le facem cubulete mici.
Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.
Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).
Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit.
O sa va lingeti pe degete nu alta!


Servim gulasul unguresc cu cartofi noi cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide