Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si se lasa pe o farÂfuri
Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si se lasa pe o farÂfurie, timp cit se pregateste sosul astfel : se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei incins, impreuna cu o cescuta de apa. Cind ceapa devine sticloasa, se stinge cu o lingura de bulion desfacut in apa rece si se da intr-un clocot. Se adauga o cana de supa, o lingura de otet si o lingura de zahar in sosul de ceapa si se fierbe la foc mic un sfert de ora. Se pune carnea in sos si se fierbe impreuna cu maslinele date in clocot si spalate cu apa rece. in sosul de ceapa se pun felii subtiri de lamiie, care dau gust bun mincarii. Se potriveste de sare si se ia de pe foc atunci cind carnea a capatat gustul sosului in care a fiert.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii