Morcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se opareste si se curata. Ca
Morcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se opareste si se curata. Carnea de iepure se tine 12 ore la marinat in bait format din legumele taiate felii, apa, otet, piper boabe(1g), sare si jumatate din cantitatea de foi de dafin si cimbru. Usturoiul se curata si se taie. Lamaile se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml apa. Carnea se taie in 10 buc, se inabusa in ulei (100g) cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si telina taiate marunt, se inabusa separat in 50g ulei cu 50ml apa. Se adauga pasta de tomate, lichid de la marinare si se fierb circa 60 minute, se adauga restul de foi de dafin, piper macinat, usturoi, cimbru si vin. Sosul rezultat se paseaza peste bucatile de carne. Arpagicul se inabusa in 50g ulei cu 50ml apa, se adauga peste carne si sos impreuna cu maslinele. Se mai fierb circa 10 minute.
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii