Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: 1 kg file de miel
  • jumatate de ceasca de ulei de masline
  • 3 cepe mari date pe razatoare
  • 2 capatani de usturoi pisat
  • 6 rosii medii
  • o jumatate de lingurita de sofran (optonal)
  • sare
  • piper negru
  • sumac (optional)

Mod de preparare

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper.

Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime.

Se adauga marinata peste carnea de miel si se lasa la frigider intr-un vas acoperit cel putin 24 de ore.

Bucatile de carne se infig pe bete pentru frigarui si se frig 5-10 min pe fiecare parte, intorcandu-le frecvent si stropindu-le (ungandu-le) cu sosul de la marinata.

Rosiile se frig intregi, dar pe bete separate.

Se poate prepara si la cuptor, incins in prealabil la temperatura ridicata.
Se serveste cu garnitura de orez sau cu lipie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci