Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre timp facem umplutura: se
Se bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle.
Intre timp facem umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu celelalte ingrediente in 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Trecem la compozitia de kibbe.
Burghulul s-a umflat frumos
Ceapa se da pe razatoare,si se adauga carnea si condimentele
Se framanta bine, iar in timp ce framantam se adauga cealalta 1/2 pahar de apa.(Daca vi se pare ca e prea uscat si nu vi se leaga compozitia mai puneti putina apa).
Se ia cam o lingura de compozitie ,se da forma rotunda
Apoi o forma mai lunguiata asa.Introduceti degetul mare in mijloc
Apoi cu o miscare de rotatie(il rotiti in mana si in acelasi timp cu degetul inauntru apasati putin marginile ca sa le mariti.
Apoi asezati asa in palma ,il tineti de partea de jos si-l rasuciti si in acelasi timp inchideti mana apasand usor, dandu-i forma tzuguiata.
Intoarceti apoi si faceti si partea cealalta
Se prajesc in ulei inchins. Se auresc bine.
Se scot pe un servet sa se scurga de ulei.
Pofta buna!
Reteta Kibbe prajit a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Pui tunisian cu migdale si cuscus,
Supa cu cus cus
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii