Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se ru
Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda.
Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.
Separat facem un sos din o ceapa,usturoi,2 rosii tocate cubulete si 1 sau doua linguri pasta de tomate,plus cumin ,coriandru si un virf de cutit de scortisoara,sare piper si putina supa.
Fierbem sosul in citeva clocote apoi adaugam kofta si lasam totul la foc mic pentru 40 de minute.
Secretul acestui tajine este sa fie preparat la foc mic, in acest fel aromele se combina si carnea este foarte frageda.
Am servit cu orez basmati.
Pofta buna!
Reteta Kofta tajine a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete cu gasiti aici:
Supa Harira,
Sabzi Polo (orez cu verdeata),
Kookoo Sabzi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii