Kofta (chiftele) tajine

Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se ru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Kofta (chiftele) tajine

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vita sau oaie
  • o ceapa potrivita tocata marunt
  • 2 catei usturoi
  • citeva fire de coriandru verde
  • 1 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita ardei iute uscat(crushed red chilli)
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda.

Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.

Separat facem un sos din o ceapa,usturoi,2 rosii tocate cubulete si 1 sau doua linguri pasta de tomate,plus cumin ,coriandru si un virf de cutit de scortisoara,sare piper si putina supa.

Fierbem sosul in citeva clocote apoi adaugam kofta si lasam totul la foc mic pentru 40 de minute.

Secretul acestui tajine este sa fie preparat la foc mic, in acest fel aromele se combina si carnea este foarte frageda.
Am servit cu orez basmati.

Pofta buna!

Reteta Kofta tajine a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

Supa Harira,

Sabzi Polo (orez cu verdeata),

Kookoo Sabzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori