Lasagna cu zucchini si sos bolognese

Pentru o seara mediteraneana, iti propunem o reteta gustoasa de lasagna cu zucchini si sos bolognese, semnata Chef Cezar Munteanu.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu zucchini si sos bolognese

Ingrediente

  • Ingrediente (10 portii)
  • 16 foi de Lasagna
  • 500 g carne tocata de vita
  • 200 ml sos rosii special
  • 500 g mozzarela
  • 250 g zucchini
  • 40 g unt
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte
  • 200 g smantana lichida
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 g oregano uscat
  • 10 g busuioc
  • 1 lingurita sare
  • 10 g usturoi
  • piper proaspat macinat
  • 50 g ulei de masline

Mod de preparare

Pentru o seara mediteraneana, iti propunem o reteta gustoasa de Lasagna, semnata Chef Cezar Munteanu. Ingredientele italiene traditionale ca mozzarella, sos de rosii, zucchini sau parmezan, le gasesti la Selgros, alaturi de cea mai buna carne tocata din Carmangeriile proprii care iti va asigura succesul unui sos bolognese delicios.

Mod de preparare

Se pregateste sosul de carne pentru lasagna: se soteaza carnea tocata, se adauga sosul de rosii si se fierbe 5 min.

Se pregateste sosul alb pentru lasagna: untul se topeste si se incorporeaza faina si laptele. Dupa ce se raceste putin se amesteca oregano si busuioc, smantana, usturoiul pisat, sare si piper.

Foile de lasagna se scot din apa si se racesc. Se unge o tava, se aranjeaza un strat de foi lasagna la baza tavii astfel incat marginile foilor sa se suprapuna. Se intercaleaza dovleci, foile de lasagna si sos de carne, apoi sos alb. Se adauga un strat de foi si se continua, avand grija sa finalizam lasagna cu un ultim strat de foi si dovlecei. Ultimul strat de foi se stropeste cu ulei de masline si se presara cu parmezan si mozzarella. Se coace cca 40 min.

Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!


Lasagna cu zucchini si sos bolognese se lasa sa se raceasca putin in tava dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide