Lasagna din foi de clatite

Lasagna din foi de clatite este o reteta delicioasa. Pentru a face aluatul de clatite va trebuie faina, oua,apa minerala si arome.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Lasagna din foi de clatite

Ingrediente

  • Aluat de clatite:
  • 3 oua
  • 300 ml apa carbogazoasa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • delikat
  • boia
  • oregano
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata
  • 1 leg ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • 1 lingura bulion
  • 2-3 linguri vin
  • delikat
  • piper macinat Kotanyi
  • boia iute
  • oregano
  • SOS BECHAMEL:
  • 1 ligura de unt
  • 100 g faina
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Lasagna din foi de clatite este o reteta delicioasa.
Aluat de clatite:
Ouale se bat cu apa carbogazoasa si se adauga condimentele, apoi se toarna in ploaie faina.
Se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. In tigaia folosita numai pentru clatite, se pune cu un polonic de marime medie, aluatul de clatite.
Se coc 2-3 min pe o parte, se intorc prin aruncare si se coc si pe cealalta parte 2-3 minute.

Umplutura:
Se caleste carnea in ulei, cam 10 min, se adauga ceapa taiata felii si morcovul dat pe razatoare.
Se stinge cu vin, se da gust si se fierb impreuna 10 min. Se adauga bulionul si se mai fierbe 5 min.

Sos Bechamel:
In untul topit se pune faina si amestecand sa nu se faca cocoloase,se stinge cu apa.
Sosul trebiue sa fie ca o ciulama. In sos se pune piper macinat,delikat si oregano.

Asamblare:
Intr-o tava se pun ca baza foile de clatite,se pune o parte din carnea tocata,se pune sos si deasupra felii de rosii. Peste rosii urmeaza alte foi de clatite,carne tocata,sos si felii de rosii.
Ultimul rand trebuie sa fie foile de clatite peste care se pune sos,cascaval sau parmezan si feliile de rosii.
Se presara cu oregano. Se da tava la cuptor pentru 15 min.sa se rumeneasca frumos.
Dupa coacere se lasa la racit cateva minute, apoi se poate portiona.


Lasagna din foi de clatite se serveste calda cu ketchup sau smantana.
Pentru prepararea cu foi de lasagna, mi-ar fi utila Masina pentru paste marca Kitchen Craft de la KitchenShop !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide