Macaroane gratinate cu ragout

1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul ve

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 50g. telina (radacina)
  • 200g.rosii
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 12-15 frunzulite de busuioc
  • 50g. slanina
  • 400g. carne de vita tocata
  • 1 lingura piure de rosii (pasta de rosii)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 conserva de rosii (400g.)
  • Pentru sosul de cascaval: 1 lingura unt
  • 3
  • 5dl. lapte
  • 3 galbenuse
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 50g. cascaval ras
  • Mai sunt necesare: 6+2 linguri ulei de masline
  • 400g. zucchini
  • faina pentru presarat pe tava
  • 300g.macaroane
  • 50g.cascaval ras

Mod de preparare

1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul verde, oregano si busuiocul (se lasa cateva frunze pentru ornat) se toaca marunt.

2.Slanina se taie cubulete si se frige intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin, apoi se pune carnea tocata si se lasa sa albeasca putin. Atunci, se adauga morcovul si telina, peste 2 minute, pasta de rosii, crema de ardei, oregano, rosiile din conserva cu suc cu tot si se fierb la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand, 45-60 minute. Dupa cca. 25 min. de fiert, se adauga rosiile proaspete si taiate cubulete, iar, inainte de a lua de pe foc, cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga patrunjelul si busuiocul tocate marunt.

3.Se prepara sosul de cascaval: in unt fierbinte se pune faina si laptele. Se fierb impreuna, dar, atentie, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se tempereze, apoi se adauga galbenusele, sarea, piperul, nucsoara si 1/2 din cantitatea de cascaval ras.

4.Se spala dovlecelul-zucchini, se taie capetele acestuia, apoi se taie felii. Se sareaz pe ambele parti, se presara cu faina si se rumenesc in 6 linguri ulei de masline.

5.Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

6.Intr-un vas de Jena se pune o parte din macaroane (se impart in trei parti egale, la fel si sosul de cascaval si ragout-ul de carne si legume), se acopera cu ragout, apoi cu felii de zucchinisi sos de cascaval. Urmeaza o parte din macaroane, ragout si zucchini, sos de cascaval, se acopera cu restul de macaroane, sos de cascaval si se presara restul de cascaval ras.

7.Se rumeneste la cuptor 35-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se taie patrate si se serveste.
Se serveste taiata in patrate si insotita de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa