Macaroane gratinate cu ragout

1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul ve

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 50g. telina (radacina)
  • 200g.rosii
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 12-15 frunzulite de busuioc
  • 50g. slanina
  • 400g. carne de vita tocata
  • 1 lingura piure de rosii (pasta de rosii)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 conserva de rosii (400g.)
  • Pentru sosul de cascaval: 1 lingura unt
  • 3
  • 5dl. lapte
  • 3 galbenuse
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 50g. cascaval ras
  • Mai sunt necesare: 6+2 linguri ulei de masline
  • 400g. zucchini
  • faina pentru presarat pe tava
  • 300g.macaroane
  • 50g.cascaval ras

Mod de preparare

1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul verde, oregano si busuiocul (se lasa cateva frunze pentru ornat) se toaca marunt.

2.Slanina se taie cubulete si se frige intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin, apoi se pune carnea tocata si se lasa sa albeasca putin. Atunci, se adauga morcovul si telina, peste 2 minute, pasta de rosii, crema de ardei, oregano, rosiile din conserva cu suc cu tot si se fierb la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand, 45-60 minute. Dupa cca. 25 min. de fiert, se adauga rosiile proaspete si taiate cubulete, iar, inainte de a lua de pe foc, cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga patrunjelul si busuiocul tocate marunt.

3.Se prepara sosul de cascaval: in unt fierbinte se pune faina si laptele. Se fierb impreuna, dar, atentie, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se tempereze, apoi se adauga galbenusele, sarea, piperul, nucsoara si 1/2 din cantitatea de cascaval ras.

4.Se spala dovlecelul-zucchini, se taie capetele acestuia, apoi se taie felii. Se sareaz pe ambele parti, se presara cu faina si se rumenesc in 6 linguri ulei de masline.

5.Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

6.Intr-un vas de Jena se pune o parte din macaroane (se impart in trei parti egale, la fel si sosul de cascaval si ragout-ul de carne si legume), se acopera cu ragout, apoi cu felii de zucchinisi sos de cascaval. Urmeaza o parte din macaroane, ragout si zucchini, sos de cascaval, se acopera cu restul de macaroane, sos de cascaval si se presara restul de cascaval ras.

7.Se rumeneste la cuptor 35-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se taie patrate si se serveste.
Se serveste taiata in patrate si insotita de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Muffins cu lime si ciocolata alba
1
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Tort Frozen
Bucataras.RO

Tort Frozen

Anul acesta am primit minunata sarcina de a pregati un tort minunat pentru aniversarea frumoasei mele nepoate. Am facut un...

Tort Frozen
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea