Friptura de porc

Friptura de porc este o reteta delicioasa de friptura de porc la cuptor, potrivita penrtu o cina festiva sau deosebita.

Complexitate
medie
Friptura de porc

Ingrediente

  • 800 gr cotlet de porc fara os sau pulpa de porc
  • 200 ml bere
  • 2 lingurite miere
  • 6 catei de usturoi
  • chili
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • sos soia
  • sos worcester
  • ghimbir 1 lingurita rasa
  • sfoara pentru fritura

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala, se fac mici intepaturi cu ajutorul unui cutit si se introduce usturoiul taiat feliute( in cazul in care folositi un cotlet de porc), eu am folosit pulpa asa ca aceasta nu era uniforma am umplut-o cu feliute de usturoi si am legat-o cu sfoara de bucatarie pentru ai da o forma . Se condimenteaza carnea cu foarte putina sare , piper , chili si rozmarin . Se amesteca in vasul in care vom gati sosul de soia aproximativ 2 linguri , berea, sos worcester o lingurita de gimbir ras si restul de usturoi taiat. Se pune pulpa de porc in marinada si se lasa peste noapte la frigider sau cel putin 3 ore. Se preincalzeste cuptorul la 220 C, se pune vasul in cutor cu capac si se lasa timp de 30 min. se reduce temperatura de frigere la 160 C si se continua inca 20 min. dupa care se unge cotletul de porc cu miere si se mai lasa 10 min . Cand este gata carnea se lasa să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform. Am servit alaturi de cartofi noi si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc