Friptura de porc

Friptura de porc este o reteta delicioasa de friptura de porc la cuptor, potrivita penrtu o cina festiva sau deosebita.

Complexitate
medie
Friptura de porc

Ingrediente

  • 800 gr cotlet de porc fara os sau pulpa de porc
  • 200 ml bere
  • 2 lingurite miere
  • 6 catei de usturoi
  • chili
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • sos soia
  • sos worcester
  • ghimbir 1 lingurita rasa
  • sfoara pentru fritura

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala, se fac mici intepaturi cu ajutorul unui cutit si se introduce usturoiul taiat feliute( in cazul in care folositi un cotlet de porc), eu am folosit pulpa asa ca aceasta nu era uniforma am umplut-o cu feliute de usturoi si am legat-o cu sfoara de bucatarie pentru ai da o forma . Se condimenteaza carnea cu foarte putina sare , piper , chili si rozmarin . Se amesteca in vasul in care vom gati sosul de soia aproximativ 2 linguri , berea, sos worcester o lingurita de gimbir ras si restul de usturoi taiat. Se pune pulpa de porc in marinada si se lasa peste noapte la frigider sau cel putin 3 ore. Se preincalzeste cuptorul la 220 C, se pune vasul in cutor cu capac si se lasa timp de 30 min. se reduce temperatura de frigere la 160 C si se continua inca 20 min. dupa care se unge cotletul de porc cu miere si se mai lasa 10 min . Cand este gata carnea se lasa să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform. Am servit alaturi de cartofi noi si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tort cu frisca si fructe
1
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Sufleu de dovlecel cu legume
2
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
3
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
5
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia