Mazare cu carne de vita

Pentru mazare cu carne de vita carnea se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea proaspata se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 800 g/400 g
  • mazare verde proaspata/conserva - 700 g/350 g
  • carne de vita - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • ulei - 100 ml
  • zahar - 20 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • marar verde - 1
  • legatura apa - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru mazare cu carne de vita carnea se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe (cea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Carnea se sareaza, se inabusa in ulei cu putina apa (50 ml). Se scot bucatile de carne, iar in jiul format se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, 1/2 cub MAGGI si se fierbe cca 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se fierb impreuna cca 45 minute. Se adauga mazare, zahar, sare si se mai fierb cca 15 minute. La finalul fierberii, se adauga rosii si 1 din cantitatea de marar verde.

Mazarea cu carne de vita se serveste calda, cu marar verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc