Mazare cu carne de vita

Pentru mazare cu carne de vita carnea se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea proaspata se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 800 g/400 g
  • mazare verde proaspata/conserva - 700 g/350 g
  • carne de vita - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • ulei - 100 ml
  • zahar - 20 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • marar verde - 1
  • legatura apa - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru mazare cu carne de vita carnea se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe (cea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Carnea se sareaza, se inabusa in ulei cu putina apa (50 ml). Se scot bucatile de carne, iar in jiul format se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, 1/2 cub MAGGI si se fierbe cca 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se fierb impreuna cca 45 minute. Se adauga mazare, zahar, sare si se mai fierb cca 15 minute. La finalul fierberii, se adauga rosii si 1 din cantitatea de marar verde.

Mazarea cu carne de vita se serveste calda, cu marar verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sufleu de dovlecel cu legume
1
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
2
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita