Medalioane cu fasole verde

1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza. 2. Se unge cu un amestec d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi file de porc (cca 400 g)
  • 16 felii bacon
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 6 linguri sos de soia
  • 600 g fasole verde
  • sare
  • 2 ardei capia rosii
  • 800 g prune
  • 2 cepe frantuzesti tocate
  • 1 ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin rosu
  • sucul de la 1 portocala
  • 1 lingura gem de prune
  • piper

Mod de preparare

1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza.

2. Se unge cu un amestec de miere, ghimbir si sos de soia; se lasa sa se marineze 2 ore.

3. Fasolea verde se fierbe 10 min. intr-o cantitate mare de apa cu sare.

4. Se trece prin apa rece si se lasa sa se scurga.

5. Se taie in doua pe lung ardeii capia si se curata de cotoare si seminte.

6. Se fac manunchiuri de cate 8 pastai de fasole, care se inconjoara cu cate o bucata de ardei capia si o felie de bacon; se fixeaza.

7. Se curata prunele de samburi si se taie cuburi.

8. Se calesc in ulei ceapa si ardeiul iute; se toarna vin si se lasa sa se fiarba 10 min.

9. Se adauga prune si suc de portocale; se fierb 10 min.

10. Se adauga gem de prune, sare si piper dupa gust.

11. Medalioanele se scot din marinata si se frig pe gratar 10 min.

12. Manunchiurile de fasole verde se sareaza, se pipereaza si se frig pe gratar 6 min.
Se servesc alaturi de medalioane, cu sosul de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Coquelet de Bretagne - Franta
4
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Parteneri
Smoothie cu banane si pepene galben
Bucataras.RO

Smoothie cu banane si pepene galben

Smoothie cu banane si pepene galben
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea