Miel cu dovlecei

Se ia pulpa de miel, se curata, se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si pipe. O presaram cu cimbru taiat marunt. O rulam strans. Se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel mai mare
  • 8 dovlecei
  • 1 leg.cimbru verde
  • 2 linguri miere
  • 6 linguri ulei de masline
  • 150ml vin alb
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia pulpa de miel, se curata, se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si pipe. O presaram cu cimbru taiat marunt. O rulam strans.

Se pune ruloul la frigider pentru 15 minute, pana cand pregatiti dovleceii.

Se spala dovleceii. Ii taiem cubulete si ii stropim cu zeama de lamaie. Se lasa in repaus 10 minute.

Ungeti o tava cu ulei, asezati in tava ruloul de came si puneti tava la cuptor, la foc potrivit.

Se adauga in tava vinul si se intoarce carnea din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.

Amestecati uleiul ramas cu mierea si cu frunze de cimbru (zdrobite in mojar).

Ungeti din cand in cand carnea cu acest amestec si stropiti-o cu zeama lasata in tava.

Cand carnea se apropie de prajirea completa, puneti in tava si cubuletele de dovlecei si lasati-le la rumenit.
Se poate servi rece sau cald

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Pasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc