Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine. Luam cepele si le taiem rondele fine. Se ia o ti
Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine.
Luam cepele si le taiem rondele fine.
Se ia o tigaie si se unge cu ulei de masline. Se lasa la incins uleiul si se adauga ceapa impreuna cu 4 crengute de cimbru. Lasam sa se caleasca amestecand periodic timp de 10 minute pentru a nu se prinde ceapa de fundul tigaii.
In continuare dam drumul la cuptor si il lasam sa se incinga la 200 grade. Asezoneaza cartofii cu sare si piper.
Aseaza intr-o tava 1/4 din rondelele de cartofi apoi pune 3 crengute de cimbru si 1/3 din cantitatea de inele de ceapa. Continua cu straturile si ai grija ca la final ultimul strat sa fie cel cu cartofi peste care trebuie sa asezi crengute de cimbru.
Supa de vita trebuie pusa la fiert apoi adaugata in tava cu cartofi. Topeste si untul si adauga-l.
Da tava la cuptor timp de 45 de minute.
Prepararea carnii: Se iau cele 6 felii de pula de miel si se cresteaza adanc, se asezoneaza cu sare si piper. Se pun apoi intr-un sos format din ulei de masline, cimbru si usturoi taiat si se lasa in timpul in care cartofii sunt la cuptor.
Intr-o tigaie incingi cele 3-4 linguri ulei de masline si incepi sa prajesti carnea pe fiecare parte timp de 5 minute. Adauga untul si da carnea prin el pt mai mult gust.
Scoate cartofii din cuptor si pune pulpele de miel peste. Mai adauga niste usturoi si neaparat stropeste cu grasimea lasata din prajirea pulpelor.
Dupa gust mai adauga sare si piper si da la cuptor pentru inca 35 de minute. Pentru rumenirea totala a cartofilor scoate carnea dupa terminarea celor 35 de minute las-o de-o parte si pune din nou la cuptor cartofii.
Este o reteta eleganta si gustoasa. Merita sa o incercati.
Sfat! La servire aseaza pe farfurie prima data cartofii apoi carnea pe care o poti stropi cu sosul lasat de cartofi sau cu supa de vita in cazul in care ti-a mai ramas.
Alte retete de Pasti
Friptura de miel coroana
Pulpa de miel la cuptor
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)picnicul bucatarasilor Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am...
Desert prajitura frageda cu branza si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii