Miel la cuptor

Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine. Luam cepele si le taiem rondele fine. Se ia o ti

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pulpe miel
  • 1 1/2 cartofi curatati si feliati tip chips
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 12 crengute de cimbru
  • 3 linguri otet balsamic
  • 3 cani supa de vita
  • 85 g unt topit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine.

Luam cepele si le taiem rondele fine.

Se ia o tigaie si se unge cu ulei de masline. Se lasa la incins uleiul si se adauga ceapa impreuna cu 4 crengute de cimbru. Lasam sa se caleasca amestecand periodic timp de 10 minute pentru a nu se prinde ceapa de fundul tigaii.

In continuare dam drumul la cuptor si il lasam sa se incinga la 200 grade. Asezoneaza cartofii cu sare si piper.

Aseaza intr-o tava 1/4 din rondelele de cartofi apoi pune 3 crengute de cimbru si 1/3 din cantitatea de inele de ceapa. Continua cu straturile si ai grija ca la final ultimul strat sa fie cel cu cartofi peste care trebuie sa asezi crengute de cimbru.

Supa de vita trebuie pusa la fiert apoi adaugata in tava cu cartofi. Topeste si untul si adauga-l.

Da tava la cuptor timp de 45 de minute.

Prepararea carnii: Se iau cele 6 felii de pula de miel si se cresteaza adanc, se asezoneaza cu sare si piper. Se pun apoi intr-un sos format din ulei de masline, cimbru si usturoi taiat si se lasa in timpul in care cartofii sunt la cuptor.

Intr-o tigaie incingi cele 3-4 linguri ulei de masline si incepi sa prajesti carnea pe fiecare parte timp de 5 minute. Adauga untul si da carnea prin el pt mai mult gust.

Scoate cartofii din cuptor si pune pulpele de miel peste. Mai adauga niste usturoi si neaparat stropeste cu grasimea lasata din prajirea pulpelor.

Dupa gust mai adauga sare si piper si da la cuptor pentru inca 35 de minute. Pentru rumenirea totala a cartofilor scoate carnea dupa terminarea celor 35 de minute las-o de-o parte si pune din nou la cuptor cartofii.

Este o reteta eleganta si gustoasa. Merita sa o incercati.
Sfat! La servire aseaza pe farfurie prima data cartofii apoi carnea pe care o poti stropi cu sosul lasat de cartofi sau cu supa de vita in cazul in care ti-a mai ramas.

Alte retete de Pasti

Friptura de miel coroana

Pulpa de miel la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca...

Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa