Miel provensal

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de Provence
  • 50 g rosii din conserva sau uscate
  • 1 lingura boabe piper
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g rosii proaspete
  • 2 fire marin si 2 fire de cimbru
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Mod de preparare

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper

si ierburi de Provence.

Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte timp de 20 de minute.

Daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, le scurgi de zeama si le toci cubulete.

Apoi le amesteci cu boabe de piper verde.

Umpli pulpa de miel cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara.

Se curata ceapa si usturoiul, Se toaca si se aseaza langa carne, impreuna cu foile de dafin.

Se da pulpa la cuptor si se stinge cu vin. Inabusi friptura timp de 2 ore.

Tai felii morcovii si dovleceii si rosiile sferturi.

Cu 20 de minute inainte ca friptura sa fie gata, adaugi

legumele: morcovii, dovleceii, rosiile, marinul, cimbrul

si inabusi toate legumele cu carnea.
Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.

Alte retete de Paste

Miel betiv

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci