Miel provensal

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de Provence
  • 50 g rosii din conserva sau uscate
  • 1 lingura boabe piper
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g rosii proaspete
  • 2 fire marin si 2 fire de cimbru
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Mod de preparare

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper

si ierburi de Provence.

Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte timp de 20 de minute.

Daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, le scurgi de zeama si le toci cubulete.

Apoi le amesteci cu boabe de piper verde.

Umpli pulpa de miel cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara.

Se curata ceapa si usturoiul, Se toaca si se aseaza langa carne, impreuna cu foile de dafin.

Se da pulpa la cuptor si se stinge cu vin. Inabusi friptura timp de 2 ore.

Tai felii morcovii si dovleceii si rosiile sferturi.

Cu 20 de minute inainte ca friptura sa fie gata, adaugi

legumele: morcovii, dovleceii, rosiile, marinul, cimbrul

si inabusi toate legumele cu carnea.
Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.

Alte retete de Paste

Miel betiv

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii