Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum•

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase

Ingrediente

  • pulpa de vita - 1 kg
  • pulpa de porc - 300 g
  • pulpa de oaie - 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
  • cimbru uscat - 2 linguri
  • usturoi granulat - 2 linguri
  • chimion - ½ lingurita
  • boia dulce - 1 lingura cu varf
  • stock de vita (supa de oase de vita) - cca 300 ml
  • bicarbonat de sodiu - 2 lingurite
  • sare - dupa gust
  • Pentru cartofi:
  • cartofi mici - 2 kg
  • boia de ardei iute - 1 lingurita
  • ulei cu chilli - 2 lingurite
  • sare - dupa gust
  • Pentru chipsuri de radacinoase:
  • telina - 2 buc
  • cartofi mov - 34 buc (mai mari)
  • sfecla rosie - 2 buc
  • ulei de floareasoarelui - 500 ml

Mod de preparare

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne
• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum
• porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand
• pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului
• porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne
• adaugati treptat stock-ul de vita
• cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider
• prajiti-i a doua zi pe gratar
• spalati bine cartofii si curatati-i
• fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita), scurgeti apa si lasati-i la scurs cca 60 min
• condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli
• asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult)
• pentru urmatorul pas si anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler)
• curatati-le de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare
• tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea-soarelui incins in prealabil
• scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces
• adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide