Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum•

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase

Ingrediente

  • pulpa de vita - 1 kg
  • pulpa de porc - 300 g
  • pulpa de oaie - 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
  • cimbru uscat - 2 linguri
  • usturoi granulat - 2 linguri
  • chimion - ½ lingurita
  • boia dulce - 1 lingura cu varf
  • stock de vita (supa de oase de vita) - cca 300 ml
  • bicarbonat de sodiu - 2 lingurite
  • sare - dupa gust
  • Pentru cartofi:
  • cartofi mici - 2 kg
  • boia de ardei iute - 1 lingurita
  • ulei cu chilli - 2 lingurite
  • sare - dupa gust
  • Pentru chipsuri de radacinoase:
  • telina - 2 buc
  • cartofi mov - 34 buc (mai mari)
  • sfecla rosie - 2 buc
  • ulei de floareasoarelui - 500 ml

Mod de preparare

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne
• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum
• porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand
• pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului
• porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne
• adaugati treptat stock-ul de vita
• cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider
• prajiti-i a doua zi pe gratar
• spalati bine cartofii si curatati-i
• fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita), scurgeti apa si lasati-i la scurs cca 60 min
• condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli
• asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult)
• pentru urmatorul pas si anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler)
• curatati-le de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare
• tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea-soarelui incins in prealabil
• scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces
• adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă
Bucataras.RO

Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă

  Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....

Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta