Musaca apetisanta

Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 min sa stea. Rosiil

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 600 g vinete
  • 600 g rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 500 g carne tocata
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml lapte
  • 150 g cascaval felii

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 min sa stea. Rosiile se decojesc si se taie felii. Ceapa si usturoiul se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga carnea si se caleste citeva minute. Se adauga in cratita sare, piper, cimbru, rosiile si se mai prajesc 10 min. Vinetele se calesc in 2 linguri ulei si se lasa la scurs. Intr-o forma unsa se pun in straturi alternative carnea, cartofii si vinetele. Se condimenteaza. Ouale se amesteca cu laptele si condimente. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna laptele. Se pune la cuptor 50 min.
Se serveste rece sau calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori