Praz cu carne este o mancare satioasa si gustoasa. Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, carne de vita, praz, lapte, sare.
Musacaua cu carne se pregateste asa; se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Se fierb cartofii si se strecoara bine de apa. Se spala si se feliaza prazul iar apoi se pune la calit in ulei incins. Prazul se lasa pe foc timp de 5 minute, apoi se strecoara printr-o sita. Carnea tocata se pune in tigaia in care a fost prajit prazul, dupa ce a fost condimentata. Se fierbe in suc propriu, la foc mic, amestecand ocazional.
Laptele se pune la fiert cu putina sare si piper. Cand a dat in clocot, se adauga cartofii amestecand pana se face piure. Cand carnea este facuta este momentul sa fie adaugat prazul, iar apoi se acopera totul cu piureul de cartofi. Peste se presara cascavalul ras iar apoi intregul preparat se da la cuptor pentru 35 de minute. Se serveste cald, cu putin marar si cascaval ras pentru decor.
Alte retete asemanatoare:
Musaca de carne si cartofi
Mancare de cartofi cu carne de pui
Friptura de vita la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii