Musaca cu carne

Praz cu carne este o mancare satioasa si gustoasa. Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, carne de vita, praz, lapte, sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g cartofi
  • 1 fir praz
  • 1 ceasca lapte
  • 50 g cascaval uscat ras
  • sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru carne

Mod de preparare

Musacaua cu carne se pregateste asa; se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Se fierb cartofii si se strecoara bine de apa. Se spala si se feliaza prazul iar apoi se pune la calit in ulei incins. Prazul se lasa pe foc timp de 5 minute, apoi se strecoara printr-o sita. Carnea tocata se pune in tigaia in care a fost prajit prazul, dupa ce a fost condimentata. Se fierbe in suc propriu, la foc mic, amestecand ocazional.

Laptele se pune la fiert cu putina sare si piper. Cand a dat in clocot, se adauga cartofii amestecand pana se face piure. Cand carnea este facuta este momentul sa fie adaugat prazul, iar apoi se acopera totul cu piureul de cartofi. Peste se presara cascavalul ras iar apoi intregul preparat se da la cuptor pentru 35 de minute. Se serveste cald, cu putin marar si cascaval ras pentru decor.


Alte retete asemanatoare:

Musaca de carne si cartofi

Mancare de cartofi cu carne de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori