Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga boia, apo

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • ceapa rosie
  • rosii
  • ardei gras
  • boia
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de ulei
  • piper negru
  • sare
  • Gogosi de cartofi: 200 g cartofi
  • 120 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de lapte
  • 30 g unt
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.

In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga boia, apoi se toarna imediat 2 linguri de apa. Se adauga ardeiul gras, care se lasa la fiert cateva minute. In cele din urma, se pun feliile de rosii si mararul tocat fin. Mixtura se lasa la fiert 10 minute la flacara mica acoperita cu capac. Nu necesita sa fie amestecata.

Modul de praparare a gogosilor de cartofi:

Cartofii se decojesc, se taie cuburi si se pun la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc. Drojdia se pune in putin lapte indulcit. Se formeaza un aluat din faina, galbenusul de ou, unt si drojdia lichida. In cele din urma se framanta impreuna cu cartofii si putina sare. Aluatul se lasa la dospit 1 ora.

Odata crescut, aluatul se intinde la o grosime de 2 cm pe o tabla de lemn. Se decupeaza in forma rotunda. Gogosii se prajesc in ulei fierbinte si se scurg de uleiul excesiv.
Muschiul de porc se acopera cu sosul de marar si se serveste cu gogosi de cartofi.

Alte retete mancaruri recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola