Muschiulet de vita cu sos de branza

Muschiuletul de vita cu sos de branza este o combinatie extraordinar de reusita, delicioasa si va fi savurata de toata lumea la mesele festive si nu numai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de vita cu sos de branza

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii)
  • - 400 g muschiulet de vita (se poate folosi muschiul de vita
  • mie insa imi place muschiuletul pentru ca este mai fraged)
  • - 100 g branza cu mucegai albastru (eu folosesc Bucegi sau Bavaria Blue
  • cea din urma fiind excelenta si separat
  • dar mai scumpa)
  • - o lingurita amidon
  • - 70 ml frisca lichida neindulcita
  • - 2 linguri sos Worcester
  • - 2 frunze busuioc proaspat sau o lingurita rasa uscat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cartofi
  • - un dovlecel

Mod de preparare

Pentru ca dureaza mai mult pana se fac, am taiat cartofii si morcovii si i-am pus la facut, la aburi.

Se fasoneaza muschiuletul (asta insemnand ca se scot cu un cutit bine ascutit toate zonele de piele alba). Sa nu sariti peste etapa asta, pentru ca pielea aceea este tare si strica preparatul final.

Taiem muschiuletul in bucati cam de 2 degete grosime. Eu am grupat apoi mai multe bucatele (aici este avantajul muschiului de vita – se obtin felii mai mari si mai frumoase din el)

Daca vreti, bucatile grupate le puteti lega cu sfoara de bucatarie. Punem pe ele sosul Worcester si atat (imi place sa adaug sarea dupa ce s-a facut carnea in cazul de fata).

Punem dovleceii la prajit intr-o tigaie stropita doar cu ulei.

Incingem bine o tigaie si apoi punem carnea in ea. Incercati sa nu o invartiti de multe ori – cam 3 minute pe o parte si 2 pe partea cealalta sunt de ajuns pentru mine (imi place mai in sange pentru ca e mai suculenta :D). Acum, fiecare o lasa cat ii place. Ideea ar fi ca daca o apasati usor cu degetul veti observa ca o carne in sange e mai moale decat una facuta bine. Oricum, incercati in mai multe feluri pana va lamuriti cum va place.

Intr-un alt vas punem branza si frisca si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Amestecam bine, sa se topeasca branza. Nu o lasati nesupravegheata ca se lipeste. La final adaugam busuiocul taiat maruntel. In functie de cat de sarata e branza si deci sosul facut cu ea, mai punem sau nu sare pe carne.


Muschiuletul de vita se serveste cu legume si sosul de branza.

Reteta de muschiulet de vita cu sos de branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata