Muschiulet de vita cu sos de branza

Muschiuletul de vita cu sos de branza este o combinatie extraordinar de reusita, delicioasa si va fi savurata de toata lumea la mesele festive si nu numai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de vita cu sos de branza

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii)
  • - 400 g muschiulet de vita (se poate folosi muschiul de vita
  • mie insa imi place muschiuletul pentru ca este mai fraged)
  • - 100 g branza cu mucegai albastru (eu folosesc Bucegi sau Bavaria Blue
  • cea din urma fiind excelenta si separat
  • dar mai scumpa)
  • - o lingurita amidon
  • - 70 ml frisca lichida neindulcita
  • - 2 linguri sos Worcester
  • - 2 frunze busuioc proaspat sau o lingurita rasa uscat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cartofi
  • - un dovlecel

Mod de preparare

Pentru ca dureaza mai mult pana se fac, am taiat cartofii si morcovii si i-am pus la facut, la aburi.

Se fasoneaza muschiuletul (asta insemnand ca se scot cu un cutit bine ascutit toate zonele de piele alba). Sa nu sariti peste etapa asta, pentru ca pielea aceea este tare si strica preparatul final.

Taiem muschiuletul in bucati cam de 2 degete grosime. Eu am grupat apoi mai multe bucatele (aici este avantajul muschiului de vita – se obtin felii mai mari si mai frumoase din el)

Daca vreti, bucatile grupate le puteti lega cu sfoara de bucatarie. Punem pe ele sosul Worcester si atat (imi place sa adaug sarea dupa ce s-a facut carnea in cazul de fata).

Punem dovleceii la prajit intr-o tigaie stropita doar cu ulei.

Incingem bine o tigaie si apoi punem carnea in ea. Incercati sa nu o invartiti de multe ori – cam 3 minute pe o parte si 2 pe partea cealalta sunt de ajuns pentru mine (imi place mai in sange pentru ca e mai suculenta :D). Acum, fiecare o lasa cat ii place. Ideea ar fi ca daca o apasati usor cu degetul veti observa ca o carne in sange e mai moale decat una facuta bine. Oricum, incercati in mai multe feluri pana va lamuriti cum va place.

Intr-un alt vas punem branza si frisca si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Amestecam bine, sa se topeasca branza. Nu o lasati nesupravegheata ca se lipeste. La final adaugam busuiocul taiat maruntel. In functie de cat de sarata e branza si deci sosul facut cu ea, mai punem sau nu sare pe carne.


Muschiuletul de vita se serveste cu legume si sosul de branza.

Reteta de muschiulet de vita cu sos de branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Bucataras.RO

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Pentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise