Orez sarbesc cu carne de cocos

Retete dietetice! Usor si delicios!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Orez sarbesc cu carne de cocos

Ingrediente

  • o cana de orez (200g)
  • 1 l de supa de carne, copanele si piept de cocos (fierte in supa)
  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica de telina
  • 400 g ciuperci champignion
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • piper

Mod de preparare

Carnea se fierbe bine inainte, in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie de dafin si un praf de sare. Dupa ce fierbe, se strecoara si oprim supa separat de carne. Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, ardeiul se feliaza fin, morcovii si telina se taie cubulete fine, iar ciupercile se feliaza si ele. Se calesc legumele in ulei, la inceput amestecand usor cu o lingura de lemn, apoi le inabusim un pic, acoperindu-le cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam si ciupercile, le inabusim un pic si pe ele impreuna cu legumele, dupa care adaugam orezul, amestecand continuu timp de 5 minute. Dupa ce calim un pic si orezul, incepem sa adaugam cate un pic de supa (oprind cca. 200 ml separat) si lasam sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Se toarna orezul cu legumele intr-o tavita mai inalta, se asaza carnea fiarta de cocos, se toarna si supa oprita si se da la cuptor cca. 20-30 minute, pana scade toate supa. Se presara verdeata tocata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide