Ostropel cu carne de vita

Pentru ostropel cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, pastarnacul si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • pastarnac - 50 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi - 25 g
  • cartofi - 1 kg
  • apa - 500 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru ostropel cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, pastarnacul si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in untura/ulei (50 g/ml) cu 50 ml apa. Se adauga treptat cca 250 ml apa, pana ce carnea este aproape fiarta. Separat, se inabusa ceapa, morcovi si pastarnac, iar in restul de untura sau ulei (50 g-ml) cu 50 ml apa se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 25 ml apa rece, usturoi, cubul MAGGI, 250 ml apa, sare dupa gust si se fierbe cca 10 minute. Sosul rezultat se paseaza peste bucatile de carne si se mai fierbe inca 10 minute.

Ostropelul cu carne de vita se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata