Ostropel de Pui, reteta ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am incercat si mi se pare extrem de usor de facut. Asadar, ostropel de pui in stilul Alex.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui curatate foarte bine in prealabil
  • cca 200 ml de bulion de casa (daca nu aveti merge si cel din comert, doar sa fie calitativ)
  • 7 catei de usturoi
  • cateva linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 2 firicele de cimbru proaspat
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1/2 lingurita de zahar pentru a taia aciditatea rosiilor
  • 500 ml de supa de pui (poti pune si apa daca nu ai)
  • cam 50 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Adauga uleiul intr-o tigaie si caleste ciocanelele pana capata o usoara tenta aurie. Adauga mai departe ceapa si usturoiul tocate cubulete in prealabil, urmate de cimbru si boia si caliteste-le si pe-acestea odata cu carnea. Stinge cu vinul alb, lasa-l sa se reduca, dupa care adauga supa de pui.


Te sfatuiesc sa gatesti de-acum inainte cu foarte multe supe de legume, pui sau vita, foarte concentrate si pe care ti le poti pregati singur. Renunta la cuburi si potentiatori de aroma. Dupa ce ti-ai pregatit stock-ul, il poti pastra in recipiente de cuburi de gheata, in congelator, iar de fiecare data cand vei avea nevoie de unul sau mai multe, vei stii de unde sa le iei.


Lasa mancarea sa fiarba in continuare si cand a mai scazut, potriveste de sare si piper si adauga bulionul si zaharul. Motivul pentru care pui zahar este ca sa mai reduci din aciditatea sucului de rosii.

 

 Muta totul intr-un vas termorezisent si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Daca simti ca sosul scade considerabil iar puiul nu este inca gatit, completeaza cu putina apa pentru a evita arderea preparatului.

 

Acest preparat merge de minune alaturi de o mamaliguta, fie ea simpla sau gratinata cu branza sau cascaval. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Chec pufos
1
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
3
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Cozonac cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si rahat

Un cozonac pufos, care se desface in fasii, e mandria oricarei gospodine. Incearca reteta noastra. 

Cozonac cu nuca si rahat
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet