Ostropel moldovenesc

Ostropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru alte retete la care aveti nevoie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ostropel moldovenesc

Ingrediente

  • 1 gaina grasa
  • sare
  • zarzavat pentru supa
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata gaina, se spala si se pune sa fiarba cu multa apa rece. Se inlatura spuma des, pentru ca supa sa ramana limpede. Dupa o jumatate de ora de fierbere la foc potrivit, se curata zarzavatul pentru supa, se spala si se pune la fiert impreuna cu pasarea. Gaina se pune la fiert intreaga. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os. Se scoate pasarea pe un platou mare, se taie bucati potrivit de mari si se lasa sa se raceasca. Supa se strecoara si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat. Se foloseste doar o parte din supa, iar restul se intrebuinteaza pentru pregatirea unui alt fel de mancare. Bucatile de carne se pun in supa pregatita cu mujdei si potrivita de sare, eventual curatate de oase. Ostropelul trebuie sa fie foarte gras ca sa fie gustos.


Ostropelul moldovenesc se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori