Pappardelle cu ragu de iepure

Pappardelle cu ragu de iepure este o reteta delicioasa. Pentru a o prepara aveti nevoie de pulpe de iepure, paste si condimente.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pappardelle cu ragu de iepure

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • pulpe de la un iepure de casa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 75 gr kaiser
  • 1 lingurita ienibahar sfarimat usor
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita fenicul
  • 250 ml vin rosu
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • 300 ml supa de pui
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper
  • 300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete

Mod de preparare

Pappardelle cu ragu de iepure este o reteta delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu paste incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajitit-le la foc mare 2-3 minute, apoi adaugati kaiserul si continuati sa le prajiti la foc mic, pana se patrund. adaugati apoi ienibaharul, cimbru, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.

Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. turnati supa si mustarul si lasati la foc mic, 30 minute, pana ce carnea se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.

Cand e aproape gata de srevire puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti pappardellele/tagliatellele usor al dente.


Cand sunt gata le scurgeti si le adaugati in sos, asigurandu-va ca sunt acoperite bine de sos. lasati cateva minute dupa care serviti cu patrunjel tocat. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cornulete fragede
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura Fanta
4
Prajituri

Prajitura Fanta

Simpla, buna si de mare efect... zic eu!

Prajitura Fanta
Sarmale cu pasat
5
Mancaruri de post

Sarmale cu pasat

Sarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.

Sarmale cu pasat
Parteneri
Racituri din urechi si adidasi de porc
Bucataras.RO

Racituri din urechi si adidasi de porc

 Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase, asa ca am renuntat la capul de porc. Pentru obtinerea unei racituri clare...

Racituri din urechi si adidasi de porc
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare