Papricas de pui cu nokedli

Puiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se introduc bucatile de carne si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceapa
  • boia
  • piper
  • sare
  • 1 canita ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 250 ml smantana
  • 2 linguri de faina
  • nokedli: 1/2 kg faina
  • 1 ou
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Puiul spalat si curatat se taie bucati.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se introduc bucatile de carne si se prajesc pana isi scimba culoarea, amestecand cu grija. Se acopera cu apa, se pun foile de dafin si se fierb. Cand carnea este fragezita se adauga un sos alb preparat din 2 linguri de faina, smantana si 1 cana de apa. Se lasa sa fiarba, amestecand continuu inca cateva clocote.

Nokedli: se amesteca 1/2 kg faina cu 1 ou, sare si apa, pana se obtine un aluat moale, dar nu curgator. Se taie cu lingurita galuste si se fierb in apa clocotita 10/15 minute, apoi se scot cu strecuratoarea si se spala sub un jet de apa rece.
Peste galustele fierbinti se pune sosul si bucati de carne. Se poate orna cu frunze de patrunjel verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori