Papricas de pui cu nokedli

Puiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se introduc bucatile de carne si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceapa
  • boia
  • piper
  • sare
  • 1 canita ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 250 ml smantana
  • 2 linguri de faina
  • nokedli: 1/2 kg faina
  • 1 ou
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Puiul spalat si curatat se taie bucati.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se introduc bucatile de carne si se prajesc pana isi scimba culoarea, amestecand cu grija. Se acopera cu apa, se pun foile de dafin si se fierb. Cand carnea este fragezita se adauga un sos alb preparat din 2 linguri de faina, smantana si 1 cana de apa. Se lasa sa fiarba, amestecand continuu inca cateva clocote.

Nokedli: se amesteca 1/2 kg faina cu 1 ou, sare si apa, pana se obtine un aluat moale, dar nu curgator. Se taie cu lingurita galuste si se fierb in apa clocotita 10/15 minute, apoi se scot cu strecuratoarea si se spala sub un jet de apa rece.
Peste galustele fierbinti se pune sosul si bucati de carne. Se poate orna cu frunze de patrunjel verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci