Papricas de pui cu smantana

Papricasul de pui cu smantana este delicios, se prepara usor si poate fi servit alaturi de garnituri diferite. Pregateste reteta de papricas cu smantana si serveste-l alaturi de galuste sau mamaliga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui cu smantana

Ingrediente

  • 800 de grame-1 kg de carne de pui
  • 200 de grame de smantana
  • cat de multa ceapa (ceapa va da onctuozitate sosului si dulceata mancarii)
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • o lingura de boia de ardei dulce de buna calitate
  • 2 linguri de faina
  • foaie de dafin
  • verdeata

Mod de preparare

Carnea se prajeste in ulei, pe toate partile, doar pana se coaguleaza sangele. Se scoate si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata, adaugand si sarea, pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei, se amesteca, se pune imediat carnea in oala si se acopera cu apa fierbinte. Se adauga foaia de dafin si se lasa sa fiarba pana carnea e moale, verificand in permanenta sa aiba suficient lichid. Dupa ce carnea s-a fiert se lasa pe foc mic sa mai scada sosul, intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.

Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se da in cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste apoi papricasul de pui alaturi de granitura preferata - mamaliga, galuste sau poate cartofi piure.


Papricasul de pui cu smantana se serveste cald, cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos, presarand verdeata tocata.
Sursa acestei retete este site-ul Retetecalamama.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide