Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa.
Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa. Sigur ca si cel din magazin poate fi folosit, dar nu va fi la fel de gustos.
Puiul se curata foarte bine.si daca e din magazin tot trebuie sa il inspectati. Dupa aceasta se spala si se transeaza. Il taiati in bucati potrivite.
Ceapa se tai solzisori si se caleste in putin ulei pana se face translucida..
Ardeiul si rosia se taie cubulete si se pun peste ceapa.Mai intai ardeiul si apoi rosia.
Dupa cateva minute puneti si bucatile de pui si condimentati. Acum se pune si jumatate din patrunjelul tocat.
Se lasa la fiert pe foc mic,pana cand e gata carne. Daca e pui de casa trebuie sa fierba chiar si trei ore.
Galustele le faceti amestecand faina cu ouale si doua linguri de ulei. Amestecti temeinic pana aveti o pasta consistenta, dar nu foarte tare. Se lasa sa stea putin, pana cand puneti apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se pun galustele, formate cu ajutorul unei lingurite. Se lasa la fiert circa 10 minute, dupa care se lasa din nou la odihna. Abia apoi se strecoara si se trec rapid pe sub apa rece.
Intr-o cratita puneti 2 linguri ulei de masline si cand s-a incalzit se pun galustele.
La servire punem intr-o farfurie galuste, adaugam papricasul de pui si servim cu salata sau castraveti murati la soare(covasiti).
Un set de servire de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte util pentru aceasta reteta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii