Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit alaturi de galuste.
Am despicat puiul in 10 bucati (picioarele, spatele si pieptul în doua -aripile le-am lasat întregi ) si am curatat si taiat legumele.
Am scaldat pestisorii de ceapa în ceva ulei (reteta "originala"de la sat prevede o ceasca ..pentru mine prea mult),
dupa care am asezat bucatile de pui deasupra si am condimentat. Amestecam putin.
Adaugam restul legumelor si amestecam din nou. Dupa vreo cîteva minute adaugam si apa fierbinte, sau supa
(puiul meu fiind deja destul de grasut am adaugat apa, ca nu avea rost sa "stric" supa din congelator.
Cine doreste poate adauga si ceva vin.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, adica sa clocoteasca jucaus, dar lejer ..pîna scade, iar ceapa, ardeii si rosia se topesc aproape.
Papricasul de pui unguresc merge perfect lînga o mamaliguta, sau cartofi fierti..mie mi-l place si lînga orez, dar azi am fiert niste gnocchi (cumparati), ca trebuia sa mearga repede.
Reteta de papricas de pui a fost propusa de Maya pe forum culinar.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii