Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

Paprikasul de porc cu smantana acompaniatde galuste cu spanac este o mancare extrem de satioasa, cu dificultate medie si care dureaza ceva pana la produsul finit, insa merita fiecare secunda.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos:
  • 600 gr de carne de porc
  • 1 cepa mare sau 2 mai micute
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 4 lg de ulei
  • 2 lingurite de ardei rosu(boia)
  • sare
  • piper
  • 2+1 dl smantana
  • 1 lg faina
  • Galustele cu spanac:
  • 200 gr de piure de spanac
  • 400 gr de faina ( eu am combinat cu faina integrala)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte ( poate la voi o sa fie nevoie de mai mult
  • depinde de faina)
  • 2 lg de ulei.

Mod de preparare

Mod de preparare paprikas:

Carnea se spala si se sterge sa fie uscata, se curata de eventualele grasimis is plielita si se taie cuburi mici de 3x3 cm ( nu e nevoie de liniar, eu le-am taiat cum am crezut eu ca e bine ). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si ardeiul. Rosia se decojeste apoi se marunteste si ea.
Ceapa se pune pe foccu cele 4 lg de ulei si se calesc pana devin sticloase, apoi se ia de pe foc, se adauga boiaua, piperul si sarea, se adauga 50 ml apasi se pune din nou pe foc.Se omogenizeaza si se lasa sa fiarba cam 2-3 minute.

Apoi adaugam carnea , rosiile si ardeiul si ii amestecam bine unul cu altul si ii convingem ca le sta bine impreuna, se acopera cu un capac si la foc mic le fierbem pana devine carnea moale. Carnea si legumele vor lasa destula zeama cat sa ii ajunga, din cand in cand amestecam in ea. Daca observati sa nu are destula apa atunci mai complectati, dar nu mai mult de 50 ml.

Cand carnea e fiarta se amesteca lingura de faina cu 200 ml de smanta si 100 ml apa. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se adauga peste sosul de carne, se amesteca bine si se mai fierbe la foc moderat inca 3-5 minute. Apoi se ia de pe foc si se muta intr-un vas inalt se pune peste el restul de smantana (1dl), pe care il tinem la caldura pana vom servi sosul.

 

Mod de preparare galuste cu spanac:

Se pune apa la fiert. Apoi faina se cerne intr-un bol, in mijloc se adauga cele 2 oua ( se desfac ouale), laptele si piureul. Se omogenizeaza bine si cand apa fierbe se adauga ( in apa) 1 lingurita de sare si cu ajutorul unei linguri adaugam si galustele.

Cand aceste au urcat toate la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot din apa, se scutura apa de pe el si se muta intr-un alt vas. Se pune peste ele uleiul ( cele 2 lg de ulei) si se amesteca usor.


Paprikasul de porc cu smantana se serveste alaturi de galuste cu spanac si o salata de rosii.

Reteta de paprikas de porcu cu smantana si galuste de spanac a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura in foi cu miere si nuca
2
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tocana de legume cu orez
4
Conserve de iarna

Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...

Tocana de legume cu orez
Sos delicios de mazare
5
Sosuri albe

Sos delicios de mazare

Sos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.

Sos delicios de mazare
Parteneri
Inghetata in 3 culori (reteta video)
Bucataras.RO

Inghetata in 3 culori (reteta video)

Se prepara foarte usor si foarte repede, asa ca incercati si voi ! Sunt convinsa ca o sa va placa. Puteti urmari reteta...

Inghetata in 3 culori (reteta video)
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui