Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

Paprikasul de porc cu smantana acompaniatde galuste cu spanac este o mancare extrem de satioasa, cu dificultate medie si care dureaza ceva pana la produsul finit, insa merita fiecare secunda.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos:
  • 600 gr de carne de porc
  • 1 cepa mare sau 2 mai micute
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 4 lg de ulei
  • 2 lingurite de ardei rosu(boia)
  • sare
  • piper
  • 2+1 dl smantana
  • 1 lg faina
  • Galustele cu spanac:
  • 200 gr de piure de spanac
  • 400 gr de faina ( eu am combinat cu faina integrala)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte ( poate la voi o sa fie nevoie de mai mult
  • depinde de faina)
  • 2 lg de ulei.

Mod de preparare

Mod de preparare paprikas:

Carnea se spala si se sterge sa fie uscata, se curata de eventualele grasimis is plielita si se taie cuburi mici de 3x3 cm ( nu e nevoie de liniar, eu le-am taiat cum am crezut eu ca e bine ). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si ardeiul. Rosia se decojeste apoi se marunteste si ea.
Ceapa se pune pe foccu cele 4 lg de ulei si se calesc pana devin sticloase, apoi se ia de pe foc, se adauga boiaua, piperul si sarea, se adauga 50 ml apasi se pune din nou pe foc.Se omogenizeaza si se lasa sa fiarba cam 2-3 minute.

Apoi adaugam carnea , rosiile si ardeiul si ii amestecam bine unul cu altul si ii convingem ca le sta bine impreuna, se acopera cu un capac si la foc mic le fierbem pana devine carnea moale. Carnea si legumele vor lasa destula zeama cat sa ii ajunga, din cand in cand amestecam in ea. Daca observati sa nu are destula apa atunci mai complectati, dar nu mai mult de 50 ml.

Cand carnea e fiarta se amesteca lingura de faina cu 200 ml de smanta si 100 ml apa. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se adauga peste sosul de carne, se amesteca bine si se mai fierbe la foc moderat inca 3-5 minute. Apoi se ia de pe foc si se muta intr-un vas inalt se pune peste el restul de smantana (1dl), pe care il tinem la caldura pana vom servi sosul.

 

Mod de preparare galuste cu spanac:

Se pune apa la fiert. Apoi faina se cerne intr-un bol, in mijloc se adauga cele 2 oua ( se desfac ouale), laptele si piureul. Se omogenizeaza bine si cand apa fierbe se adauga ( in apa) 1 lingurita de sare si cu ajutorul unei linguri adaugam si galustele.

Cand aceste au urcat toate la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot din apa, se scutura apa de pe el si se muta intr-un alt vas. Se pune peste ele uleiul ( cele 2 lg de ulei) si se amesteca usor.


Paprikasul de porc cu smantana se serveste alaturi de galuste cu spanac si o salata de rosii.

Reteta de paprikas de porcu cu smantana si galuste de spanac a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura Mena
5
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena