Parjoale moldovenesti cu carne macra

Parjoalele moldovenesti se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta si o ceapa tocata, prajita in putina untura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne macra
  • 1 ceapa mijlocie
  • o felie de piine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (sau o ligura de faina)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 2 Iinguri pesmet
  • 100 g untura.

Mod de preparare

Parjoalele moldovenesti se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o lingura de lemn.
Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se ia cu Iingura din tocatura, se fac cu mana perisoare rotunde, care se tavalesc in pesmet si, se turtesc pe fund cu cutitul, pentru a capata forma dorita, lunguiata sau rotunda. Se pune untura intr-o tigaie la foc si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti.


Parjoalele moldovenesti sunt bune calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Marmelada de mere si pere
1
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Gris cu lapte
3
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Desert prajitura cu ricotta si smochine
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ricotta si smochine

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

Desert prajitura cu ricotta si smochine
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia