Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenu
Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenus). Carnea de curcan si sunca se taie bucatele mici. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Se pune carnea de curcan si sunca in blender, se adauga albusurile, smantana, capetele de la oua, patrunjelul si cimbrul, se condimenteaza, dupa gust, iar apoi se mixeaza pana se obtine o pasta-spuma. Se unge in strat gros cu unt/margarina, o forma de copt alungita cu o capacitate de cca 1,8 litri. Se tapeteaza cu feliile de sunca, in asa fel incat sa iasa din tava marginile. Jumatate din pasta se pune peste sunca, iar apoi se aseaza pe mijloc, in lungime, bucatile de oua cu jumatile taiete unite. Deasupra se pun restul de pasta si se acopera cu feliile de sunca. Se unge cu unt/margarina o folie de aluminiu mai mare decat tava si se acopera.
Se introduce forma in tigaie, se adauga apa calda pana la jumatate si se pune in cuptor 45 de minute, la aburi. Cand se scoate din cuptor se aseaza pe o placa de taiat, se taie felii, se orneaza cu rondele de oua, dovlecel, salata si castraveti.
Alte retete carne
recomandate
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Salata pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii