Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii

Cartofii se curata, se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei. Se paseaza impreuna cu untul si condimentele,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 100 g branza/cascaval
  • 1 lingura unt
  • condimente pentru cartofi
  • sare si piper
  • ficatei
  • Sos de rosii:
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1
  • 1/2 cana apa
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura de faina desfacuta in 2 linguri apa
  • usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei. Se paseaza impreuna cu untul si condimentele, apoi se adauga branza/cascavalul ras si oul, sare si piper si se amesteca bine. Intr-o tava unsa cu grasime se aseaza perisoarele formate din cartofi si se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

Ficateii se frig in ulei impreuna cu 2 catei de usturoi. Se scoate tava si printre perisoare se pun ficateii.

Sosul:Pasta se desface intr-o cana si jumatate de apa si se pune intr-o cratita, se sareaza, se pipereaza, se pune usturoiul tocat si se pune pe foc 10 min. Dupa ce a scazut putin se adauga in fir subtire faina desfacuta in apa si se amesteca energic pentru a nu se forma cocolose, se mai lasa 5 minute, apoi se toarna in tava peste ficatei si perisoare si se da la cuptor 20 min.


Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema de lamaie si cocos
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

O prajitura super cremoasa cu mult cocos si lamaie....

Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite
Bucataras.RO

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

Ouale rosii sunt simbolul sarbatorii Invierii Domnului, iar ouale in alte nuante vestesc bucuria primaverii. Vopsirea lor...

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori