Piept de curcan cu legume

Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr. piept de curcan
  • 8 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 de lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva frunze de busuioc
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 cepe
  • 1 dovlecel(cukkini)
  • 5-6 rosii potrivit de mari
  • 1 lingura de piure de rosii
  • 1 lingura ierburi din Provence(amestec aromat de diverse condimente) sau condimente pentru carnea de curcan

Mod de preparare

Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu jiul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor.

Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 cm. grosime. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga vinetele, ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 min., apoi se adauga dovlecelul si rosiile si se caleste, din nou, 5 min. Pireul de rosii se amesteca cu 1 dl. apa, se toarna peste legume se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si mai se fierbe 3 min.
La servire, pe un platou se aseaza ragout-ul de legume, peste care se aseaza carnea de curcan taiata felii si stropita cu sosul din vasul in care a fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pulpa de miel la cuptor
Bucataras.RO

Pulpa de miel la cuptor

Pantru astazi m-am gandit ca daca tot sunt Rusaliile, de ce sa nu fac o friptura de miel pentru pranz. De obicei,cand...

Pulpa de miel la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise