Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr
Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu jiul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor.
Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 cm. grosime. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga vinetele, ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 min., apoi se adauga dovlecelul si rosiile si se caleste, din nou, 5 min. Pireul de rosii se amesteca cu 1 dl. apa, se toarna peste legume se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si mai se fierbe 3 min.
La servire, pe un platou se aseaza ragout-ul de legume, peste care se aseaza carnea de curcan taiata felii si stropita cu sosul din vasul in care a fiert.
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAnul acesta am primit minunata sarcina de a pregati un tort minunat pentru aniversarea frumoasei mele nepoate. Am facut un...
Tort FrozenDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii