Piept de curcan cu sos de gutui

Pieptul de curcan cu sos de gutui mai contine costita afumata, zahar, ulei, rosii, vin alb, lamaie si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700-800 gr piept de curcan
  • 200 gr costita afumata
  • 500 gr gutui
  • 1 lingura zahar
  • 1 cescuta ulei
  • 500-600 gr rosii
  • 50 ml supa de pasare
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Piept de curcan cu sos de gutui se prepara astfel: se spala pieptul de curcan si se inveleste in felii subtiri de costita afumata. Se pune apoi intr-o tava cu apa si ulei si se introduce in cuptor. Spre final, se adauga un pahar de vin alb. Separat, se curata gutuile de cotoare, se taie in felii mici si se pun pe foc impreuna cu cateva linguri de ulei, 15-20 de minute. Dupa ce s-au inmuiat se adauga zaharul, rosiile decojite, supa de pasare, coaja rasa de la o lamiae si se lasa sa se lege sosul. Pieptul de curcan se pune pe un platou, se taie in felii si se serveste impreuna cu sosul de gutui.

 


Mancarea se serveste calda.

Alte mancaruri cu carne:

Pulpe de pui la cuptor

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc