Piept de curcan cu sos de gutui

Pieptul de curcan cu sos de gutui mai contine costita afumata, zahar, ulei, rosii, vin alb, lamaie si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700-800 gr piept de curcan
  • 200 gr costita afumata
  • 500 gr gutui
  • 1 lingura zahar
  • 1 cescuta ulei
  • 500-600 gr rosii
  • 50 ml supa de pasare
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Piept de curcan cu sos de gutui se prepara astfel: se spala pieptul de curcan si se inveleste in felii subtiri de costita afumata. Se pune apoi intr-o tava cu apa si ulei si se introduce in cuptor. Spre final, se adauga un pahar de vin alb. Separat, se curata gutuile de cotoare, se taie in felii mici si se pun pe foc impreuna cu cateva linguri de ulei, 15-20 de minute. Dupa ce s-au inmuiat se adauga zaharul, rosiile decojite, supa de pasare, coaja rasa de la o lamiae si se lasa sa se lege sosul. Pieptul de curcan se pune pe un platou, se taie in felii si se serveste impreuna cu sosul de gutui.

 


Mancarea se serveste calda.

Alte mancaruri cu carne:

Pulpe de pui la cuptor

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori