Piept de curcan cu sos de piper rosu

Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb. Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, preci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piept de curcan cu sos de piper rosu

Ingrediente

  • un file de aprox. 700~800 de grame de piept de curcan
  • fara piele si os
  • 30 de grame de piper rosu
  • 30 ml. ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • 100 de ml. de vin alb dulce
  • 100 de grame de smantana pt. frisca
  • 4-5 linguri de faina integrala de grau (pentru tavalit feliile de curcan)
  • sare si piper macinat
  • verdeata tocata pentru servit

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb. Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat.

Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Feliile de piept de curcan astfel pregatite se tavalesc prin faina.

Intr-o tigaie incapatoare, se incing 2-3 linguri de ulei de masline si se prajesc pe rand feliile de carne, pe ambele parti, pana ce se rumenesc usor.

Pe masura ce feliile se rumenesc, se scot din tigaie si se pastreaza acoperite, la cald. In timpul rumenirii, se adauga uleiul de masline ramas, pe masura ce este nevoie.

Dupa ce toate feliile de curcan s-au rumenit, in tigaie se adauga ceapa taiata foarte fin, se amesteca scurt (doar cat s-o patrunda caldura) si se stinge cu vinul cu piper rosu.

Se rascaie cu o spatula de lemn fundul tigaii de eventuale aderente de la friptul carnii si se adauga feliile de curcan, cu tot cu zeama pe care au lasat-o.

Se lasa sa dea in clocot. Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte si se adauga in tigaie, intorcand feliile pe toate partile. Se completeaza, daca e nevoie, cu putina apa fierbinte (atat cat sa pluteasca feliile de piept de curcan in sos) si se fierbe totul la foc mic, acoperit, 15-20 de minute.

Inaite de servire, se potriveste gustul sosului de sare si piper.


Se serveste cald, feliile de carne stropite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere (eu am optat pentru cartofi piure).

Pofta buna!

Reteta Piept de curcan cu sos de piper rosu a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de curcan gasiti aici:

Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarela,

Piept de curcan cu legume,

Piept de curcan umplut cu castane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola