Piept de porc cu praz si usturoi este o retete culinara delicioasa pe care o poti gasi ep Culinar.ro. Ingredientele necesare pentru a prepara reteta sunt: piept de porc, praz, usturoi, vin, morcovi, nucsoara, rozmarin, cimbru, sare.
Pieptul de porc cu praz si usturoi va fi o reteta excelenta pentru week-end. Prima data trebuie sa parlim partea de carne care contine sorici. Se curata acea parte si se spala sub jet de apa rece. Se sterge carnea si se cresteaza soriciul pe lungime si pe latime. Se condimenteaza cu sare, piper macinat, nucsoara, cimbru si rozmarin si se lasa acoperita pana a doua zi.
Carnea de porc se pune in tava, iar legumele se aseaza de jur imprejur. Se pune un pic de ulei si 1-2 cani de apa. Se pune la cuptor si se stropeste din cand in cand cu sos.
90 de minute mai tarziu se adauga si vinul si se lasa pana cand se formeaza o crusta aurie. Scoate tava din cuptor si acoper-o cu o folie de aluminiu pentru cel putin 30 de minute. Aceasta reteta de piept de porc iti va iesi delicioasa.
Se serveste cu garnitura de orez si frunze proaspete de spanac. Se poate adauga sos de soia.
Alte retete recomandate:
Iahnie de fasole
Ciorba de salata verde
Ciorba de miel

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii