Piept de pui gratinat

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea fa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Piept de pui gratinat

Ingrediente

  • 4 oua
  • piept de pui
  • 300ml sos alb (dau reteta mai jos)
  • unt
  • piure de cartofi (am folosit 2 cartofi maricei)
  • cascaval
  • condimente (eu am folosit curry ca i-mi place la carnea de pui)
  • sare

Mod de preparare

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea facut, ca se ma baga apoi in cuptor. Se poate si fierbe dar parca mai bun este putin prajit.

2. Piureul se amesteca cu 2 oua putin cascaval si sare.

3. Se unge un vas de iena cu unt si e toana in el piureul. Deasupra se pun bucatile de pui.

4. Sosul alb se amesteca cu restul de oua.

5. Se toarna in vasul de iena iar deasupra se pune cascavalul ramas si cateva bucati de unt.

6. Se baga la cuptor aproximativ 30 de minute, pana prinde culoare deasupra.

Sosul alb (am facut 500ml dar nu am folosit tot):

40gr unt,

50gr faina,

500 ml supa.

Se topeste untul fara a se incinge tare, se adauga faina, se mesteca pana se inglobeaza (NU se prajeste) si apoi se pune supa calduta putin cate putin amestecandu-se.

Pentru supa. Este interesant sa ai asa ceva in casa. Pentru asta se cumpara oase de pui si se fierb simple sau cu ceva legume. Se strecoara, si apoi eu pun zeama in pungute si la congelator. Se foloseste cand e nevoie.


Gratinul se serveste cald, eventual cu o salata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa