1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea fa
1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea facut, ca se ma baga apoi in cuptor. Se poate si fierbe dar parca mai bun este putin prajit.
2. Piureul se amesteca cu 2 oua putin cascaval si sare.
3. Se unge un vas de iena cu unt si e toana in el piureul. Deasupra se pun bucatile de pui.
4. Sosul alb se amesteca cu restul de oua.
5. Se toarna in vasul de iena iar deasupra se pune cascavalul ramas si cateva bucati de unt.
6. Se baga la cuptor aproximativ 30 de minute, pana prinde culoare deasupra.
Sosul alb (am facut 500ml dar nu am folosit tot):
40gr unt,
50gr faina,
500 ml supa.
Se topeste untul fara a se incinge tare, se adauga faina, se mesteca pana se inglobeaza (NU se prajeste) si apoi se pune supa calduta putin cate putin amestecandu-se.
Pentru supa. Este interesant sa ai asa ceva in casa. Pentru asta se cumpara oase de pui si se fierb simple sau cu ceva legume. Se strecoara, si apoi eu pun zeama in pungute si la congelator. Se foloseste cand e nevoie.
Gratinul se serveste cald, eventual cu o salata.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii