Piept de pui gratinat

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea fa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Piept de pui gratinat

Ingrediente

  • 4 oua
  • piept de pui
  • 300ml sos alb (dau reteta mai jos)
  • unt
  • piure de cartofi (am folosit 2 cartofi maricei)
  • cascaval
  • condimente (eu am folosit curry ca i-mi place la carnea de pui)
  • sare

Mod de preparare

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea facut, ca se ma baga apoi in cuptor. Se poate si fierbe dar parca mai bun este putin prajit.

2. Piureul se amesteca cu 2 oua putin cascaval si sare.

3. Se unge un vas de iena cu unt si e toana in el piureul. Deasupra se pun bucatile de pui.

4. Sosul alb se amesteca cu restul de oua.

5. Se toarna in vasul de iena iar deasupra se pune cascavalul ramas si cateva bucati de unt.

6. Se baga la cuptor aproximativ 30 de minute, pana prinde culoare deasupra.

Sosul alb (am facut 500ml dar nu am folosit tot):

40gr unt,

50gr faina,

500 ml supa.

Se topeste untul fara a se incinge tare, se adauga faina, se mesteca pana se inglobeaza (NU se prajeste) si apoi se pune supa calduta putin cate putin amestecandu-se.

Pentru supa. Este interesant sa ai asa ceva in casa. Pentru asta se cumpara oase de pui si se fierb simple sau cu ceva legume. Se strecoara, si apoi eu pun zeama in pungute si la congelator. Se foloseste cand e nevoie.


Gratinul se serveste cald, eventual cu o salata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Spanac cu urda si oua
Bucataras.RO

Spanac cu urda si oua

Cum va mai ziceam si cu alta ocazie, imi place spanacul mult de tot! De data asta l-am combinat cu nitica urda si i-am...

Spanac cu urda si oua
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise