Piept de pui in staniol

Piept de pui in staniol este o mancare cu carne simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta cu carne aveti nevoie de o bucata de piept de pui fara os.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in staniol

Ingrediente

  • 500g piept de pui
  • 500g ficatei de pui
  • 250g kaiser
  • costita etc
  • 1 catel de usturoi
  • 50ml ulei
  • 50ml vin
  • condimente-sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 4 cartofi potriviti

Mod de preparare

Pieptul se spala si se portioneaza in patru.Ficateii se spala si se lasa la scurs, iar kaiser-ul se taie bucatele potrivite. Intr-un vas punem pe foc uleiul, catelul de usturoi (pe care il scoatem in momentul in care a prins culoare maronie), o parte din condimente si pieptul de pui. Il rumenim un pic pe ambele parti,apoi il scoatem pe o farfurie.
In acelasi ulei adaugam kaiser-ul, lasam un pic sa se rumeneasca, apoi adaugam ficateti. Lasam cca 5 min pana prind un pic de culoare ficateii, apoi punem pieptul de pui, adaugam vinul, condimentam din nou si dam focul iute pentru cca 1 min, pana se evapora alcoolul. Intindem foaia de staniol si punem cate o bucata de piept de pui,1/4 din ficatei, 1/4 din kaiser si cate 2-3 linguri de sos(ce ramane folosim pentru cartofi),apoi impachetam si le punem intr-un alt vas pe care il introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Intre timp curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in patru sau sase si ii punem intr-un vas cu apa si sare la fiert. Cand sunt fierti se strecoara si se pun in sosul ramas de la pui. Condimentam si mai lasam la foc cca 2-3 min.






Se poate face garnitura si mamaliga. Se poate servi cu sos de usturoi,salata verde,muraturi etc
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide