Acceasta reteta de piept de pui la cuptor, poate fi preparata si cu un pui intreg. Cartofii si morcovii aduc un plus de aroma, impreuna bineinteles cu vinul.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Spala puiul si maseaza-l cu sarea si piperul negru. Incalzeste uleiul impreuna cu 1 lingura de unt intr-o tavita potrivita pentru cuptor, la foc mediu, adauga carnea de pui si prajeste-o pe ambele parti cate 10 minute pe fiecare parte. Transfera carnea pe o farfurie.
Toarna grasimea din tava, pune celelalte 2 linguri de unt ramase si prajeste prazul si ceapa la foc mic spre mediu, amestecand ocazional pana cand devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Adauga puiul, cu partea cu piele in sus, morcovii si vinul si fierbe pana cand cantitatea de lichid scade la jumatate, 3-4 minute. Acopera tavita, si da-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Daca lichidul scade foarte tare poti sa mai adaugi apa.
Intre timp curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert amesteca-i cu patrunjelul tocat si amesteca bine.
Scoate puiul de la cuptor, aduga smantana, sare, piper si suc de lamaie dupa gust, amesteca bine, dupa care adauga si cartofii.
Pieptul de pui cu cartofi in vin la cuptor, reprezinta o masa completa si consistenta, servindu-se calda.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii