Piept de pui la gratar

1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si introduceti bucatile intr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui curatate de piele si de oase (aproximativ 170 de grame fiecare)
  • 1 ardei Serrano chile
  • maruntit
  • fara seminte
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 3 grame praf de chili
  • 30 ml otet de
  • 60 ml ulei de masline
  • 330 grame de proaspete
  • taiate
  • 3 grame menta tocata
  • 25 grame zahar alb
  • 1 ardei Serrano chile
  • maruntit
  • fara seminte
  • 55 grame ceapa rosie tocata
  • 30 ml otet de
  • sare si piper dupa gust
  • 60 grame smantana

Mod de preparare

1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si introduceti bucatile intr-o punga intr-un vas termorezistent de dimensiuni mai mici.

Puneti intr-un castron mic ardeiul, usturoiul, praful de chili si 2 linguri de otet de .

Dupa, stropiti cu ulei de masline si puneti sosul marinat peste pui.

Scoateti afara aerul din punga si sigilati. Lasati la frigider 2 pana la 3 ore

In timp ce puiul e la marinat, puneti intr-un castron le alaturi de menta si zahar.

Acoperiti castronul, puneti la frigider o ora dupa care adaugati ardeiul Serrano, ceapa rosie si 2 linguri de otet de .

Puneti dupa gust sare si piper. Lasati salsa sa stea la temperatura camerei 20 de minute inainte de a o servi.

Ungeti gratarul de exterior cu putin ulei si dupa incalziti-l la o temperatura medie spre mare.

Scoateti puiul din frigider si aruncati excesul de sos marinat.

Lasati puiul pe gratar pana cand nu mai are culoarea in centru, cam 3 pana la 5 minute pe fiecare parte.
Serviti cu salsa cu si o lingura mare de smantana.

Alte retete de pui

Piept pui

Arici din pateu de ficatei pui

Pui cu sos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa