Piept de pui umplut cu rizotto

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o crati

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Piept de pui umplut cu rizotto

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara os si piele
  • 150 de grame de orez cu bobul rotund
  • 600 de ml. de supa de pui
  • 200 de grame de ciuperci crude
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml. de bulion de rosii consistent
  • 2-3 linguri de parmezan razuit
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 30 de ml. ulei de masline
  • 2 linguri de faina integrala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara.

Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu.

Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele, se amesteca si se reduce focul.

Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul.

Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos.

Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.

Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit.

Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitor.

Se tavalesc rulorile prin faina.

Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile. Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos

Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:

Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:

Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
Pofta buna!

Reteta Piept de pui umplut cu rizotto a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,

Ruladele din pulpe de pui,

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Desert crumble cu prune si nuci
Bucataras.RO

Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun...

Desert crumble cu prune si nuci
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa