Piept de Rata in Crusta de Piper

Pieptul de Rata in Crusta de Piper este o metoda fenomenala de a pregati rata. Crusta de piper da o savoare subtila, iar carnea de rata este frageda si aromata.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Piept de Rata in Crusta de Piper

Ingrediente

  • 1 piept de rata dezosat
  • cu piele
  • 2 linguri piper rosu si negru pisate in mojar
  • sare
  •  
  • Garnitura:
  • 1 cana cus-cus de granulatie mica
  • 1 si 1/2 cana supa de pui sau apa
  • 2 cani brocoli
  • sare
  • piper
  •  
  • Sos de fructe de padure:
  • 1 cana fructe de padure
  • 1/2 cana vin rosu
  • 1 lingura zahar brun
  • rozmarin
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Reteta imi aminteste de excursia din Franta cu ocazia unui schimb de experienta unde gazdele ne-au pregatit traditionalul piept de rata in crusta de piper.

Lasam pieptul de rata o jumatate de ora la temperatura camerei. Crestam pielea cu cutitul (vezi foto) si il condimentam cu piperul macinat si sare.
Punem pieptul intr-o tigaie fara ulei, neincinsa, pe foc mic, cu pielea in jos. Dupa 2 minute crestem temperatura. Il prajim cate 4 minute pe ambele parti, apoi il punem in cuptorul incins 10 minute.
Il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei 8-10 minute inainte de a-l taia.

Garnitura:
Amestecam cana de cus-cus cu supa de pui fierbinte, sare si piper. Il acoperim si il lasam 10 minute sa se gateasca.
Fierbem brocoli-ul in apa cu sare pana se inmoaie putin tulpina, apoi il scurgem si presaram piper.

Sos:
Adaugam otetul balsamic si vinul intr-o craticiora si le lasam sa scada aproape pana la jumatate. Apoi adaugam zaharul, rozmarinul, fructele de padure si mai fierbem 3 minute. Spre sfarsit adaugam si lingura de unt.

Montam cus cus-ul pe farfurie, apoi punem brocoli-ul, apoi pieptul de rata taiat si sosul de fructe de padure deasupra.
Pofta buna!


Pieptul de rata in crusta de piper se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa