Pilaf de berbec

Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de berbec
  • o cana de orez
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o jumatate de cana de ulei
  • o cana de otet
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • cimbru
  • rozmarin

Mod de preparare

Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi litri de apa rece in care s-a amestecat otetul si s-au adaugat cateva boabe de piper si trei-patru foi de dafin. Dupa aceea, se spala bine de marinata sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu ulei infierbantat, in care s-a calit mai intai ceapa, taiata rondele subtiri, cu tot cu frunze. Cand s-a rumenit carnea, se toarna o cana cu apa calduta, se acopera cratita si se da focul mai mic, pana se inabusa. Daca scade zeama, se mai toarna cate o lingura de apa, astfel incat carnea sa nu se prajeasca de-a binelea, ci doar sa fie frageda. Intre timp, se alege orezul, se spala in mai multe ape, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Apoi, se caleste putin intr-o cratita cu doua-trei linguri de ulei si, cand devine auriu, se adauga peste carne, se presara sare si piper, se completeaza cu un litru de apa, se amesteca bine si se introduce vasul in cuptorul incins, unde se lasa la foc domol pana cand se inmoaie suficient orezul. Atunci, se acopera totul cu felii subtiri de rosii, presarand deasupra cimbru si rozmarin, dupa care se mai da la cuptor pentru 10-15 minute. Patrunjelul, tocat marunt, se adauga cu vreo doua minute inainte de a scoate vasul din cuptor.
Alte mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura DELICIU
3
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Ciorba de burechite
Bucataras.RO

Ciorba de burechite

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu si tare m-a incantat, am zis: neaparat trebuie incercata! Nu am respectat eu...

Ciorba de burechite
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori