Pilaf de berbec

Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de berbec
  • o cana de orez
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o jumatate de cana de ulei
  • o cana de otet
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • cimbru
  • rozmarin

Mod de preparare

Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi litri de apa rece in care s-a amestecat otetul si s-au adaugat cateva boabe de piper si trei-patru foi de dafin. Dupa aceea, se spala bine de marinata sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu ulei infierbantat, in care s-a calit mai intai ceapa, taiata rondele subtiri, cu tot cu frunze. Cand s-a rumenit carnea, se toarna o cana cu apa calduta, se acopera cratita si se da focul mai mic, pana se inabusa. Daca scade zeama, se mai toarna cate o lingura de apa, astfel incat carnea sa nu se prajeasca de-a binelea, ci doar sa fie frageda. Intre timp, se alege orezul, se spala in mai multe ape, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Apoi, se caleste putin intr-o cratita cu doua-trei linguri de ulei si, cand devine auriu, se adauga peste carne, se presara sare si piper, se completeaza cu un litru de apa, se amesteca bine si se introduce vasul in cuptorul incins, unde se lasa la foc domol pana cand se inmoaie suficient orezul. Atunci, se acopera totul cu felii subtiri de rosii, presarand deasupra cimbru si rozmarin, dupa care se mai da la cuptor pentru 10-15 minute. Patrunjelul, tocat marunt, se adauga cu vreo doua minute inainte de a scoate vasul din cuptor.
Alte mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Bucataras.RO

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa