Pilaf de berbec

Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de berbec
  • o cana de orez
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o jumatate de cana de ulei
  • o cana de otet
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • cimbru
  • rozmarin

Mod de preparare

Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi litri de apa rece in care s-a amestecat otetul si s-au adaugat cateva boabe de piper si trei-patru foi de dafin. Dupa aceea, se spala bine de marinata sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu ulei infierbantat, in care s-a calit mai intai ceapa, taiata rondele subtiri, cu tot cu frunze. Cand s-a rumenit carnea, se toarna o cana cu apa calduta, se acopera cratita si se da focul mai mic, pana se inabusa. Daca scade zeama, se mai toarna cate o lingura de apa, astfel incat carnea sa nu se prajeasca de-a binelea, ci doar sa fie frageda. Intre timp, se alege orezul, se spala in mai multe ape, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Apoi, se caleste putin intr-o cratita cu doua-trei linguri de ulei si, cand devine auriu, se adauga peste carne, se presara sare si piper, se completeaza cu un litru de apa, se amesteca bine si se introduce vasul in cuptorul incins, unde se lasa la foc domol pana cand se inmoaie suficient orezul. Atunci, se acopera totul cu felii subtiri de rosii, presarand deasupra cimbru si rozmarin, dupa care se mai da la cuptor pentru 10-15 minute. Patrunjelul, tocat marunt, se adauga cu vreo doua minute inainte de a scoate vasul din cuptor.
Alte mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci