Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi
Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la marinat, intr-un vas cu doi litri de apa rece in care s-a amestecat otetul si s-au adaugat cateva boabe de piper si trei-patru foi de dafin. Dupa aceea, se spala bine de marinata sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu ulei infierbantat, in care s-a calit mai intai ceapa, taiata rondele subtiri, cu tot cu frunze. Cand s-a rumenit carnea, se toarna o cana cu apa calduta, se acopera cratita si se da focul mai mic, pana se inabusa. Daca scade zeama, se mai toarna cate o lingura de apa, astfel incat carnea sa nu se prajeasca de-a binelea, ci doar sa fie frageda. Intre timp, se alege orezul, se spala in mai multe ape, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Apoi, se caleste putin intr-o cratita cu doua-trei linguri de ulei si, cand devine auriu, se adauga peste carne, se presara sare si piper, se completeaza cu un litru de apa, se amesteca bine si se introduce vasul in cuptorul incins, unde se lasa la foc domol pana cand se inmoaie suficient orezul. Atunci, se acopera totul cu felii subtiri de rosii, presarand deasupra cimbru si rozmarin, dupa care se mai da la cuptor pentru 10-15 minute. Patrunjelul, tocat marunt, se adauga cu vreo doua minute inainte de a scoate vasul din cuptor.
Alte mancaruri recomandate
Dovlecei umpluti
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii