Pilaf oriental cu carne de porc

Pentru pilaf oriental cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • apa - 1
  • 250 l
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • unt - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • ardei gras - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • orez - 300 g
  • vin alb - 50 ml
  • usturoi
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pilaf oriental cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se inabusa impreuna cu carnea si ardeiul gras in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, usturoi, sare, piper, cimbru, apa si se fierbe cca 20 minute. La sfarsit, se adauga vin. Orezul se inabusa in unt; se adauga carnea si sosul, rosii felii si se continua fierberea in cuptor cca 20 minute.

Pilaful oriental cu carne de porc se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori