Placinta cu pui si smantana este o reteta de placinta la oala absolut delicioasa. Este o placinta consistenta, potrivita pentru masa principala.
Untul se amesteca cu sarea, gălbenușul, iaurtul, bicarbonatul,faina cat cuprinde si un praf de piper. Se frământă rapid un aluat care se da la rece 30 minute.
Pieptul de pui se taie cubulețe mici care se pun la călit în tigaie preț de câteva minute( pana se albește carnea și scade lichidul). Se adaugă ciupercile scurse, mărarul și smântâna.
Din aluat cca.2/3 se întinde într-o foaie cu care se îmbracă o tava rotunda. Se toarnă compoziția si se acoperă cu o foaie modelata din restul de aluat. Se da la cuptor la foc mic pana ce se rumenește deasupra.
La aparatul Philips Multicooker îmi place funcția de menținere la cald a mâncării dar si cea care permite prepararea ușoară a iaurtului
Placinta de pui se serveste calda sau rece, taiata felii
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii