Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celo
Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celofan, pentru a nu rupe carnea.
Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit, formand niste portofele in bucatile de piept.
Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei, apoi se curata de pielita, fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati, indepartandu-se cotoarele si semintele.
In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire, apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.
Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate, se potriveste de sare si piper, se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.
In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel, astfel incat sa nu curga.
Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate, se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie, apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze (cca 30 min).
Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins, la foc potrivit.
Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi se servesc cu salata de sezon.
-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi, se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele, carpim "gaurelele facute din greseala la portofele.
-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute, pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc, astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde.
Pofta buna!
Reteta Portofele din piept de pui a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,
Ruladele din pulpe de pui,
Rulouri de pui pane la cuptor
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatEste o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.
Placinta insiropata, cu piersiciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii